Onze Cuvée Eline is de krachtpatser onder onze rode wijnen. Mede door de houtrijping komt de wijn heerlijk op dronk. In de geuren herken je gekonfijt rood fruit zoals zwarte kersen en vijgen. Daarbij maakt de lagering op eikenhout deze wijn tot een mooie begeleider van vlees met zwaardere sauzen. Ook bij wildgerechten blijft onze Cuvée Eline mooi in balans.
Introductie Ted Bunnik
Beluister de proefnotitie van Ted Bunnik, sommelier van het Amstel Hotel
Mechanisch, ploegen, schoffelen, geen chemische onkruidbestrijding
Klimaat:
Mediteraan
Wijngaard:
35 – 65 jaar oud
Rendement:
38 hl/ha
Bewaren:
Kan minimaal 10 jaar worden bewaard
Oogst:
Volledig handmatig
Vinificatie:
Gedeeltelijk kneuzen, gedeeltelijk ontstelen. Vergis- ting maximaal. 30°C, ongeveer 3 weken. Het “overbrengen” van de wijn zoveel mogelijk dmv zwaartekracht. 12 maanden rijping op vaten van 400 en 600 liter (demi muids).