Wijnen

Domaine de Marotte Cuvée Jules

Onze rosé – de Cuvée Jules – is heel bijzonder voor ons gebied. Wij maken deze wijn voornamelijk van Mourvèdre – een druivenras dat veel voorkomt in de Bandol – en Cinsault. In de geur herken je aroma’s van rood fruit zoals aardbei en framboos maar ook wat vanille en laurier. De smaak sluit daar naadloos op aan met dezelfde impressies. Verder is de Cuvée Jules vol en levendig en hij heeft een lange afdronk. Bovendien is deze rosé – in tegenstelling tot de meeste rosé’s – makkelijk 2 tot 3 jaar houdbaar.

Beluister de proefnotitie van Ted Bunnik, sommelier van het Amstel Hotel

8.5 – De Grote Hamersma

4.0 – Vivino

Druivensoorten:

Mourvèdre 50%, Grenache noir 30%, Syrah 20%

Grondsoort:

Klei-zand en kalk-zand met veel stenen

Grondbewerking:

Mechanisch, ploegen, schoffelen, geen chemische onkruidbestrijding

Klimaat:

Mediteraan

Wijngaard:

10 – 25 jaar oud. Op draad, 1.60m hoog

Rendement:

50 hl/ha

Bewaren:

Kan minimaal 2 jaar worden bewaard

Oogst:

Volledig handmatig

Vinificatie:

Pneumatisch geperst, 24 uur koud bezinken,
temperatuur gestuurde fermentatie bij maximaal 16°C in
roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer drie weken. Klaren door middel van bentoniet en zwaartekracht.

Alcoholpercentage:

13% vol.

Inhoud:

750ml