In de geur van onze Cuvée Niels herken je zowel donker als gekonfijt fruit, vanille, zoethout en zelfs iets van tabak. De afdronk is vol en rond. Wij adviseren je om deze wijn eerst even te laten ‘ademen’ om de aroma’s los te laten komen. De Cuvée Niels smaakt heerlijk bij diverse gerechten uit de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken. En licht gekoeld is hij ook een aangename begeleider voor Nederlandse gerechten.
Introductie Ted Bunnik
Beluister de proefnotitie van Ted Bunnik, sommelier van het Amstel Hotel
Mechanisch, ploegen, schoffelen, geen chemische onkruidbestrijding
Klimaat:
Mediteraan
Wijngaard:
20 – 60 jaar oud
Rendement:
40 hl/ha
Bewaren:
Kan minimaal 5 jaar worden bewaard
Oogst:
Grotendeels handmatig
Vinificatie:
Gedeelte maçeration carbonique, gedeelte kneuzen, volledig ontstelen. Vergistingstemperatuur maximaal 28 °c. Vergisting ongeveer 3 weken. Het ”overbrengen” van de wijn zoveel mogelijk dmv zwaartekracht.