Dit is een bom van een wijn met heel veel geur en smaak. U proeft rijpe abrikozen, exotisch fruit, meloen, gele bloemen en zelfs een beetje honing. Hij heeft veel concentratie en een superlange afdronk. Een wijn die het goed doet als aperitief maar ook heel lekker smaakt bij gevogelte, witvlees of asperges met eieren. De opbrengst van onze Viognier was helaas laag maar mede daardoor is de concentratie toegenomen.
Introductie Ted Bunnik
Beluister de proefnotitie van Ted Bunnik, sommelier van het Amstel Hotel
Mechanisch, ploegen, schoffelen, geen chemische onkruidbestrijding
Klimaat:
Mediteraan
Wijngaard:
24 jaar oud
Rendement:
37 hl/ha
Bewaren:
Als frisse wijn binnen 2 jaar; langer bewaren, tot 5 jaar, geeft een mooie volle rijpe wijn zonder dat deze vermoeid wordt. Bij rijping een zeer complexe geconcentreerde wijn
Oogst:
Volledig handmatig
Vinificatie:
Maçeration peduculaire 6 uur, pneumatische persing met lage druk, statische koude débourbage, vergisting max. 16 °c gedurende 3 weken. Separatie lie december/januari. Klaring met Bentoniet. Het ”overbrengen” van de wijn zoveel mogelijk dmv zwaartekracht.