De afgelopen 20 jaar zijn de methodes om wijn te produceren continu versneld om de wijnen zo sneller te kunnen verkopen. Om het proces te versnellen wordt er vaak gebruik gemaakt van ontzettend veel chemicaliën, meststoffen, machines en andere toevoegingen. Veel wijnproducenten worden steeds groter en groter, waardoor de wijnboer eigenlijk alleen nog maar oog heeft voor de productie in plaats van voor het zorgen voor zijn wijnstokken en wijnen. Het doel hiervan was om de kosten omlaag te brengen en op een snellere manier wijn te produceren.
De populariteit van biologische wijnen zorgt er helaas voor dat veel biologische wijnen erg gecommercialiseerd worden. Hierdoor wordt een groot gedeelte van de biologische wijnen in fabrieken geproduceerd in plaats van in een cave bij de wijnboer zelf. Dit resulteert in saaie wijnen met weinig smaak, een lage concentratie en zonder karakter: eigenlijk smaken ze allemaal een beetje hetzelfde.
Gelukkig zijn er nog steeds wijnboeren die wél de tijd nemen om wijnen met een hoge kwaliteit en karakter te produceren. Ze zijn trots op hun Slow-Wines. Slow-Wine kan alleen geproduceerd worden op een authentieke, traditionele, ecologische en kleinschalige manier door gebruik van biologisch verbouwde druiven en landbouw.
Regels voor Slow Wine:
Genieten van een Slow-Wine doet u heerlijk op uw gemak, met een lekkere maaltijd en goed gezelschap.
Domaine de Marotte
994 Petit Chemin de Serres
84200 Carpentras
France
Tel. +33490634327
Gsm. +33682435055
© 2024 Domaine de Marotte – Nederlandse wijnboeren aan de voet van de Mont Ventoux.